O Nutristu

Sigurno znate koliko je čitanje deklaracija na prehrambenim proizvodima naporan i spor proces. Proizvođači i uvoznici nam taj proces nimalo ne olakšavaju. Deklaracije često sadrže prijevode na više jezika, pisane su vrlo sitnim slovima, a pojedini sastojci nam znaju biti potpuno nepoznati.

Nutristo olakšava ovaj proces i omogućuje da kroz gotove profile prehrane u svega nekoliko klikova pronađete proizvode koji su u skladu s vašim profilom prehrane. Također, Nutristo vam pomaže da lakše saznate sastav prehrambenih proizvoda. Pregledno vam prikazuje sve bitne informacije o proizvodima i pojašnjava što se krije iza E brojeva i ostalih sastojaka.

Naša priča

Ozren

Još kao klinac sam otkrio da sam alergičan na grah i na nekoliko E brojeva koji su se nalazili u raznoj hrani koju sam redovito konzumirao, kao npr. u narescima, džemovima i najpopularnijem gaziranom piću na svijetu. Naravno, morao sam u potpunosti izbaciti takve proizvode iz prehrane, paziti što jedem te sam vrlo rano stekao naviku čitanja deklaracija i sastava proizvoda.

Danas na Nutristu mogu odabrati personalizirani profil prehrane, označiti da želim izbjegavati grah, natrijev benzoat, kalijev sorbat i tartarazin, te nakon toga dobiti proizvode koji ne sadrže niti jedan od navedenih sastojaka, tj. proizvode koje smijem konzumirati.


Lea

Prije nekoliko godina liječnica mi je savjetovala da na nekoliko mjeseci izbacim mlijeko i jaja iz prehrane zbog blagog osipa na rukama. To me nije pretjerano pogodilo, sve dok nisam počela tražiti čokoladu bez mlijeka i jaja. Nakon neuspješne potrage u dva dućana, uključila sam i Ozrena u potragu. Obišli smo još nekoliko većih supermarketa i specijaliziranih trgovina zdrave hrane, razgovarali s prodavačima, detaljno čitali deklaracije te nakon duge potrage napokon smo našli jednu. Bila sam jako sretna! :-)

Pronalazak i ostale hrane, koja ne sadrži mlijeko i jaja je također ispao veliki izazov i zahtijevao dosta vremena. Danas na Nutristu mogu odabrati profil prehrane za alergičare, odabrati alergiju na mlijeko i jaja i u nekoliko klikova naći proizvode koje smijem konzumirati.

Tim

Ozren Lapčević

osnivač i developer

Ozren je bivši alergičar i strastveni čitač deklaracija. Na Nutristu je zadužen za cjelokupnu web aplikaciju.

Potrebna nam je samo ljubav, no ne škodi ni malo čokolade s vremena na vrijeme.

Charles M. Schulz

Vanja Andrić

business development i product marketing

Zaljubljenik u startupove s višegodišnjim iskustvom koje uključuje GisCloud, Seedcamp i Founder Institute u Zagrebu.

Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana.

Hipokrat

Ana Lapčević

liječnica

Ana je liječnica s dugogodišnjim iskustvom u nutricionizmu. Autorica je većine tekstova o sastojcima i blog postova na Nutristu.

Život je kao bombonjera. Nikad ne znaš što ćeš dobiti.

Forrest Gump

Nataša Šoštarić

nutricionistica

Nataša je nutricionistica i zaljubljenica u hranu. Autorica je profila prehrane na Nutristu i popratnih članaka.

Ne postoji iskrenija ljubav od ljubavi prema hrani.

George Bernard Shaw

Sanja Ćosić

nutricionistica

Sanja je nutricionistica i velika obožavateljica slastica. Autorica je profila prehrane na Nutristu i popratnih članaka.

Sladoled je toliko sjajan da je šteta što nije ilegalan.

Voltaire

Luka Bartoniček

mobile app developer

Developer. Squasher. DJ.


Hrana ima važnu ulogu u pravilnoj prehrani.

Fran Lebowitz

Iva Krklec

administratorica

Iva je naša Ivica za sve. Unosi proizvode, moderira tuđe unose, testira, prevodi... U slobodno vrijeme priprema pašticade i druge dalmatinske specijalitete.

Nikad nisam naišla na čokoladu koja mi se nije svidjela.

Deanna Troi

Nutristo podržavaju
Nutristo u medijima


Kontakt

Imate komentare i prijedloge? Super! :)) Javite nam se na nutristo@nutristo.com.

  •